ACRD150 AKVAvent Climtec RD150

ACRD150

Nov izdelek

Lokalni rekuperator  Climtec RD150

Priporočena površina prostora - do 35m2

Premer delovnega modula  150 mm

Dolžina -520-1000mm

Dovod - 100m3/h, Odvod - 100m3/h (delujeta hkrati oba ventilatorja)

Izkoristek -  do 87%

Moč - 28 Watt

Garancija - Posebna ponudba. Garancije ni

Tehnična dokumentacija

?mid=&wid=52096&sid=&tid=7854&rid=LOADED?mid=&wid=52096&sid=&tid=7854&rid=FINISH

Več podatkov

Na zalogi

214,72 € z DDV

-60%

536,80 € z DDV

Več podatkov

REKUPERATOR  Climtec RD150

Premer ohišja naprave – 150 mm
Premer odprtine za montažo – 162-172 mm
Dolžina naprave – 520-1000 mm
Priporočena površina – do 35 m2
Količina izmenjanega zraka pri rekuperaciji:
dovod: 100 m3, odvod: 100 m3, 
Učinkovitost vračanja toplote % – 87
Poraba električne energije – 28W/h
Upravljanje: daljinski upravljalec

Garancija -24 mes

Vse več ljudi se pri nas odloča za prezračevanje prostorov, ker se želijo znebiti naslednjih težav plesni na stenah in pohištvu, kondenzacije na oknih, trajnih glavobolov in alergij.

REKUPERATOR CLIMTEC 

Odstrani uporabljen zrak iz prostora skozi aluminijasti toplotni izmenjevalec in hkrati prostor napolni s svežim zrakom, ga segreva v hladni sezoni ali hladi v vročem vremenu. 

Tokovi zraka se pri tem ne mešajo, ker se premikajo v različnih kanalih toplotnega izmenjevalca, s čimer zagotavljajo energetsko učinkovitost rekuperacije.

Zakaj bi se odločili za rekuperatorje Climtec?

Kondenzacija in plesen na oknih, v kotih sob, v kopalnici. S to težavo se sooča vsaka hiša, ki je izolirana od zunja in je opremljena z plastičnimi okni. Razlog za to je navadna fizika. Zaradi izolacije stanovanja se vlaga ne more izčrpavati iz prostora. Dejavniki prisotnosti vlage v hiši so človek in njegovi dejavnosti. Vlaga nastane v zraku med dihanjem, porabo vode, kuhanjem, pranjem, sušenjem oblačil itd. V hladnem obdobju se vlaga naredi v obliki kapljic rose na hladnih mestih: na oknih, na ploščicah, na ceveh, v kotih prostorov in drugih predmetov, ki imajo temperaturo tik pod okolico. Zato se plesen naseli v prostore, kjer ni prezračevanja, sobna temperatura je med 18-27 ° C in ni intenzivne sončne svetlobe. Spori plesni se nahajajo povsod, ne glede na to, ali gre za ulico ali hišo. Pomembno je, da jim ne dovolimo udobnih pogojev, saj se brez njih ne morejo razvijati. Aktivno rastoča črna plesen povzroča alergije, dermatitis, kronične bolezni zgornjih dihalnih poti , raka in na splošno zmanjšuje imuniteto. Preprost način za reševanje tega problema je prezračevanje, vendar takšen ukrep "zadene po žepu", v hladnem obdobju pa postane neprijetno.


Veliki stroški ogrevanja. Ta problem je še posebej izrazit v hišah. Če prezračujete z odpiranjem oken, je kot da bi denar, porabljen za ogrevanje, metali skozi okno.

Naši izdelki se uporabljajo: v stanovanjih in hišah, šolah in vrtcih, kavarnah in restavracijah, bazenih in telovadnicah, pisarnah in tovarnah.


Način delovanja rekuperatorja:
Rekuperator CLIMTEC odstrani uporabljen zrak iz prostora skozi aluminijasti toplotni izmenjevalec in hkrati prostor napolni s svežim zrakom, ga segreva v hladni sezoni ali hladi v vročem vremenu. Tokovi zraka se pri tem ne mešajo, ker se premikajo v različnih kanalih toplotnega izmenjevalca, s čimer zagotavljajo energetsko učinkovitost rekuperacije. Po potrebi lahko tok zraka popolnoma blokirate.


Rekuperatorji blagovne znamke CLIMTEC imajo vse potrebne certifikate kakovosti: energetske učinkovitosti, varnosti.


Ventil za zapiranje pretokov preprečuje pihanje vetra, prepih in hrup ter odpravlja možnost zamrzovanja rekuperatorja pri izredno nizkih temperaturah.


Аluminijasti toplotni izmenjevalnik ne oksidira, nima negativnega vpliva na človeški dihalni sistem, omogoča delovanje naprave v širokem temperaturnem razponu, oksidni film preprečuje razvoj bakterij na lamelah toplotnega izmenjevalca. Zaradi edinstvene oblike motornega rotorja se delovna učinkovitost podvoji. Filtri G-3, G-4 ali filter na premog ne dopuščajo praha, izpušnih plinov in neprijetnih vonjav v prostor. Upravljanje je stacionarno in daljinsko.

ODSTRANJEVANJE VLAGE, PLESNI, KONDENZATA

Pojav kondenzata je odvisen od dveh dejavnikov: notranje temperature in vlažnosti. Vlažnost se dvigne v prostoru, kjer ventilacija ne deluje dobro in ni prezračeno. Tvorba kondenzata je vidna na oknih in znotraj sten, če je temperatura zunanjega zraka nižja kot v sobi, to je tako imenovana "točka rosišča". Plesen se razvija s prekomerno vlažnostjo in slabim prezračevanjem, to so ugodni pogoji za njen razvoj na stenah in pohištvu.

SVEŽ ZRAK

Prezračevanje je postopek odstranjevanja notranjega zraka iz prostora in vnos zunanjega, čistega zraka v prostor. Naše počutje in delovna aktivnost je odvisna od kvalitete zraka, ki ga dihamo. Za dobro počutje potrebuje oseba do 30 m³ zraka na uro. Zato je pomembno prezračiti zaprt prostor. Če je prezračevanje v sobi redko, se nabira vlaga in se poveča količina ogljikovega dioksida, kar lahko poslabša naše zdravje.


ENERGETSKA UČINKOVITOST

Rekuperatorji CLIMTEC  omogočajo velik prihranek energije. Na primer: zunaj je 0 C, a v stanovanju +20C, če uporabljamo rekuperator CLIMTEC v prostor pride zrak z +17C. Kar pomeni, da je prezračevanje z rekuperatorji CLIMTEC 5 krat bolj učinkovito.

?mid=&wid=52096&sid=&tid=7854&rid=LOADED?mid=&wid=52096&sid=&tid=7854&rid=FINISH

Prednosti

Izvajalec
Rabite pomoč ali svetovanje?